"Sommerstævne 2020 er aflyst!

Vi ser os desværre nødsaget til at aflyse årets sommerstævne efter regeringens og myndighedernes klare udmelding mandag den 6. april vedrørende restriktioner i forhold til Coronavirus og smittefaren. Her blev det meddelt, at store forsamlinger som f.eks. musikfestivaler og lignende ikke kan finde sted indtil udgangen af august.

”Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre en alvorlig melding. Forbuddet mod store forsamlinger fastholdes til og med august”, sagde statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.
Vi har en tid overvejet, om det ville blive muligt og forsvarligt at gennemføre årets stævne. Nu er afgørelsen truffet fra politisk hold. Derfor må vi desværre meddele, at Sommerstævne 2020 i Lindenborg er aflyst.

Vi vil se frem til at mødes til et stort stævne i sommeren 2021.

På vegne af Baptisternes Børne- & Ungdomsforbund, Missionsforbundets Børn & Unge, Det Danske Missionsforbund og Baptistkirken i Danmark

Daniel Lundgaard, formand og Rasmus Højmark, formand
John Nielsen, missionsforstander og Torben Andersen, generalsekretær"

________________________________________________ OOO________________________________________________________

Lidt om Sommerstævnet.
Der var flere nyheder i år:
Alle sporene har fået nye navne, med Camp som efternavn. Platform, som nu hedder Soul Camp, var med på aftenmøder i hallen, og med til at præge disse, mens der tre aftener blev et alternativt aftenprogram, som er mere traditionelt.
Voksenstævnet, der nu hedder Base Camp fandt primært sted på ”Store scene” og ”Lille scene” i henholdsvis hallen og Soul Camps telt..
Sommerstævnet er stedet hvor gamle og nye venner mødes. Det er stedet hvor vi ser de mange forskellige menigheder.

Vi hørte spændende mennesker tale.
Per Arne Dahl, den såkaldte Utøya-præst, talte om ”Fællesskabets kraft” og ”Fællesskabets sårbarhed”.
Mikael Telbe fra Sverige talte om ”Det korsmærkede fællesskab”.Ud fra Korinther brevet.
Andre talere var: Iben Krogsdal, Krista Bojesen, Torbjørg Oline Nyli, Helen Murphy, Jeanette Munksbøl – der er i år mange kvinder på programmet!
Lone Møller Hansen talte om at blive til noget er forskellig fra at blive til nogen.
Micael Jarnvig talte om vores udfordringer i.f.h. miljøet og klimapåvirkninger.

Lige som sidste år var alle aktiviteterne var udfordret af det usædvanligt varme vejr, med 28 grader celsius som normen midt på dagen. Så vi nåede måske ikke så mange møder som vanligt. Kun mandag regnede det.

Børnene lod sig ikke gå lige så meget på som vi lidt ældre. Mange i alle aldre hoppede også i fjorden, for at køle af.
Der var aktiviteter for børn på alle alderstrin under fælles betegnelsen KIDZ for børn fra 0 år til og med 3. klasse. Progammet foregik i aldersinddelte grupper som Beat, Soul, Fusion og Urban.

Årsmøderne er ikke beskrevet her. De er grunden til manges besøg. Kirkesamfundenes møder lå samlede mandag.

Vi var rigtigt mange campister i telte og campingvogne. Nogle af os spiste sammen i mad fællesskaber, andre for sig selv og så var der også mulighed for at tilkøbe mad forud og få mad billetter. Så stillede man sig i kø nede ved mad-teltet.
Endelig havde mange valgt at bo på værelser på stedet eller på højskolen i Tølløse.

I "Hyggehjørnet" kunne købes is, kaffe, pølser mm. Der kommer man i snak med mange forskellige i pauserne. Det er meget hyggeligt at deltage i. Holbæk menighed stod for Hyggehjørnet.

Stævnet blev afsluttet med en stærk appel til alle om, at vi er et ”korsmærket fællesskab”.
Fællesskabet blev i rigt mål udlevet blandt børn, unge og familierne på campingpladsen. Der var liv hele dagen, og til pizza-aften var der ”fuldt hus” ved alle campingbordene.
Reserver allerede nu uge 30 i 2020 til Sommerstævne på Lindenborg!

At deltage i sommerstævne er en god måde at bruge en uges ferie på.